22 Ağustos 2014 Cuma

HaLaLıK HaDiSeSi :)

Evvvveeeeeeeeeettttt !    Anladınızzzzzzzzzz !

Allah'ın izniyle 3 ay sonra "HALA" oluyorumm arkadaşlar...

6 ay önce hayatımıza girerek bütün gündemimizi değiştiren mucizemiz, bir PRENSES.



Maalesef  ismi konusunda hala bi karar verilemedi. Her ne kadar Babası KARİN isminde ısrarcı olsa da annesi farklı arayışlar içinde gibi...




Bende ise durumlar çok daha duygusal ... Sanırım Babasının tek kardeşi olduğumdan... Başka sahipleniyorum kuzuyu. İsmi, cismi, şekli, şemali çok da önemli değil... Sağlıklı bir şekilde kucağımıza alıp onun mis kokusunu içimize çeksek yeter diyorum.. Zaten şimdiden ultrason fotoğraflarını seviyor, öpüyorum :) Aldığım minik zıbınları bile "HALASININ BALISI" diye severken buluyorum kendimi :) Her boş anımı Prensesime internetten birşeyler bakarak geçiriyorum.

Düşünüyorum da insan yeğenini şimdiden bu kadar seviyor ve bekliyorsa kendisininkini nasıl sever  ve 9 AY nasıl bekler , hayal bile edemiyorum.

Neyse , gelelim bu yayının asıl amacınaa..

Şimdi arkadaşlar, ben ilk kez hala olduğum, Gamze de ilk kez anne olduğundan çok acemiyiz . Son 3 aya girdik ama hala çok da bişey almamışız gibi geliyor.

Bu yazıyı okuyan takipçilerimin tecrübelerinden faydalanmak yeni doğan bir bebek için "olmazsa olmazlar" veya ilk alınması gereken şeyler konusunda bilgi edinmek istiyoruz. Desteğiniz ve ilginiz için şimdiden teşekkürler.


                                                    Sevgiler,










11 yorum:

  1. Çok fazla yeni doğan kılık kıyafeti almayın, hemen büyüyorlar:-)

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldiniz :) Çok doğru da..Prensesin annesi de hep 0-3 ay alın diyor. Zaten mevlütte 2-10 yas arası hediye gelirmiş :)

    YanıtlaSil
  3. Benim oğluşum büyük doğmuştu, o 0-3 yaş arasını hiç giydiremeden vermiştim:-)

    YanıtlaSil
  4. Allah bağışlasın oğluşunuzu :*

    Bizim bebeğin babası da 5 kılo doğarak annemin geçici felç geçirmesine neden olmuş, babasına çekerse yüksek olasılıkla bizimki de giyemez :)

    Gerçi buaralar giyimle ilgili eksikleri tamamladık ama tez bezi, ağız bezi ve kundak gibi şeyler hiç aklımıza gelmemiş :)

    YanıtlaSil
  5. Öncelikle booool bol bebek bezi. ;) Çok çabuk büyüdükleri için malesef çok az giyebiliyolar ilk aylar için alınanları. Ama bi o kadar da çişli kakalı bi dönem. Dolayısıyla yine de yeterince almanızı öneririm penye zıbın vs. Ve hastaneye giderken 3-4 takım alın yanınıza derim. Oğlum için 3 takım almıştım. 1 gecede 1 takımı kanlandı, 2. takım, altını alırken fıskiye süprizi yaptığı için çişlendi. ;) 3. ve son takımla eve dönebildik.

    Poposu için ıslak mendiller aldık, ama alerji yaptı. Doktor en masum görünenini bile kullanma. Normal pamuk al, suyla ıslat sil dedi. Formül gayet başarılı oldu. ;)

    Vee anneye göğüs pedleri, olmazsa olmaz. Ve hastaneye giderken pijama değil, gecelik!

    Şimdilik aklıma gelenler. Umarım sağlıcakla kavuşursunuz bebişinize. Bak kokusu geldi sanki burnuma. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ya :) dün prensesim halasına bi sürü tepki verdi.. Annesi ekşi yedikçe yuvarlandı durdu kuzum :) şimdiden yaramaz bi kız olucak gibi görünüyo :) bolca penye zıbın işine girmek mantıklı gibi geldi bana da..

      pamuk tavsiyeni de ileteyim annesine.. zavallım ilk kez anne olduğu için habire bişeyler okuyup duruyo :) öğrenicek inşallah :)

      Ayrıca gögüs pedi de hiç aklımıza gelmedi.. bi de güpürlü, emzirmek için göğüs kısmından açılacak biçimde tasarlanmış bi pijama takımı aldık o olmaz mı acep .. neyse gecelik de listeye eklensin.. vardır bi bildiğin :)

      Sil
    2. :) Ne güzel. Tadını çıkarın bu heyecanlı günlerin.

      Anneye bir de müthiş bir kitap serisi tavsiye edeyim, ben çok faydalandım. Annenin başucu kitabı gibi. Bebeğinizi beklerken sizi neler bekler 1. kitap. Bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler 2.si. Bunları bir an önce edinmesini öneririm. Klasik teorik kitaplardan çok farklı. Bebeğimi büyütürken yanımda bir sürü bebek büyütmüş bir arkadaş gibiydi bu seri. Sonra 3. sünü de alır.

      Göğüs pedi emzirme iç çamaşırı veya gecelik yerine değil. Akıp, sağı solu ıslatacak olan sütler için ;) Emzirdiği süre boyunca bebek bezi gibi kullanması gerekecek. Özellikle ilk aylarda süt bolken. Kapiş? ;)

      Sil
    3. Canımsın :) kitap tavsiyeni hemen ileteyim Gamze'ye.. Zaten dün de kulaklarını çınlatmıştık birlikte :)

      Bu arada , valla da billa da göğüs pedinin ne işe yaradığını biliorum ama cümlede öyle arka arkaya yazınca yanlış anlaşılmış :)

      Sil
    4. Evet evet o kitap serisi bir harika , ben de yanımdan ayırmamıştım hiç.

      Sil
  6. Tebrik ederim, sağlıkla sıhhatle doğsun kuzucuk :)

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkür ederim.. Sevgiler :*

    YanıtlaSil