10 Eylül 2014 Çarşamba

Tatilden Mi Şekerim ?

Bu soruyu kimler sorar bilir misiniz ?




Tabi ki meraklı komşular !

Bakınız ;

1.Benim gibi komşularınızın kucağına doğduysanız,

2.Evinize giren komşunun haddi ve hesabı yoksa,

3.Evinizin önü halı saha büyüklüğünde bir çocuk parkıysa,

4. Ve anne- babanız parka kahvaltıdan sonra inip ( hatta bazen kahvaltıyı komşularla yaptığımız da
olur) eve akşam yemeğinde gelecek kadar komşularına düşkünse,

Bu sorudan kaçamazsınız. İmkanı yok !. Hemen sorarlar ' TATİLDEN Mİ ŞEKERİM ?' diye..

'E yaaaani belli olmuyo mu?' dersin.. Bi umut soru bombardımanından kaçmak için ama ne çaree..Her ayrıntıyı anlatmak lazım. E arada 'e hani hiç yanmamışın ?', 'aa orası mıı biz hep gidiyoruz'  ya da ' amaaaan oraya gideceğine şuraya gitseydin ya ' demekten de vazgeçmezler haaa. Anlatırsın anlatırsın  "Eeee başkaaa " diye dahasını da merak ederler.. 'Hasbinallaaaaaahh' dersin içinden tabi ama napcan el mahkum devam etcen anlatmaya konu ancak oyle kapancak..

Ben de dedim ki madem başladık anlatmaya, bi fasıl da size anlatayım o zaman.. Siz de benim komşularım sayılırsınız bi yerde demi ama :)

Neyse ne diyoduk?

İşte ben de tatilde Alanya'daydım :) ( böölee ağzını yayarak söylüyosun burayı :) cok uyuz oluyolar )

Erken rezervasyon denilen zımbırtıdan yararlanıp bi otel buldum, baya da uygun bi fiyata güzel bi tatil yaptım.


Otel, Alanya'nın Konaklı mevkindeymiş. İlk defa gittim oraya. Mimarisi tek kelimeyle harika bir otel. Doğan grup otellerindenmiş. Adı Quattro Beach Resort& Spa.

Giriş Kısmı
Otelin adından da anlayacağınız üzere , tam olarak İtalyan tarzına göre tasarlanmış. Üstteki resimde gördüğünüz Şaha kalkmış 4 at heykeli de İtalyanca Quattro ( Yani, Türkçe karşılığı 4 / dört ) 'nun simgesi olarak girişte yerini almış.

U ŞEKLİNDEKİ OTELİN ORTA KISMI

HAVUZDAN OTELE BAKIŞ
Otelimiz, denize sıfırdı ama maalesef deniz berbattı.Kum-çakıl karışık plaj ve deniz de tamamen kayalık. Zaten çok da deniz aşığı biri olmadığımdan bu durum beni fazla kasmadı. Ama denizin üzerindeki iskele bi harika . Locaları,şezlongları, hizmeti müthiş.

Bütün gün güneşlenip havuza girdim, yedim, içtim , bol bol dinlendim ve hatta uyudum :)  Dinlenme konusuna nasıl adapte olduysam artık akşamları animasyon izlemek ve discoya gitmek yerine uyumaya gitsem ne güzel olur diye düşünürken buldum kendimi .

Animasyon dedik ama animasyon konusunda da ekip çok iyi değildi .. Gerçi sabah, öğle, akşam demeden çalışan animasyon ekibinin hakkını yemek istemem ama her gün aynı yarışmalar, aynı müzikler olunca sıkılıo insan ..

Afrikalı animasyon grubunu zar zor fotoğrafladım. Adamlar 2 sn aynı yerde durmuyo şekerim


Temizliğe gelince, otel, Nisan ayından itibaren hizmete açılmış olmasına ragmen hizmetle ve temizlikle ilgili hiçbir sorun yaşamadım.
Millet havuzu denizi çeker ben tuvaleti :)

Kat hizmetlerinden garsonuna, temizlikçisinden aşçısına herkes güleryüzlüydü ve sürekli bize ekstra ilgi gösterdiler.

Şimdi bu yazı reklam kokuyo diyenler olabilir ama gerçekten de çok memnun ayrıldım bu otelden .. Hatta ayrılamadım aklım ve kalbim orda kaldı desem yeridir. :)

Ayrıldığımız gün , çalışanlar bile üzüldü. o kadar zor ayrıldık yani :)

Neyse, Alanya'ya gideceğimi duyan arkadaşlar, oraya gidiosan Dimçayı'na uğramadan gelme demişlerdi. E biz de uğramazsak olmaz dedik ama zar zor gidebildik. Yolda bir tabela bile yoktu. Baya bi Gazipaşa'ya kadar gitmişiz. Allah'tan benzin istasyonlarından birine sorduk da bulduk.




10 km kadar tırmandıktan sonra Göl  Piknik diye bi mekana girelim dedik. Mekanın girişinde yapay bi şelale karşıladı bizi ve merdivenlerden aşağı indik. Oradan bakınca manzara harikaydı. Sonra suyun üzerine kurulmuş cardak benzeri şeyin icine girdik ve seki tarzı yastıklara oturduk . Çok hoş bir manzara var tabi ama bana bakımsız gibi geldi.


Otelde karnimiz ve gözümüz bi hayli doymuş olduğundan cay içelim bari dedik. Gelen menüdeki cayin fiyatini gorunce az biraz afalladik tabi. Adamlar bildiğin caya 6 lira aliolar ama soyle bı cekiduzen vermemısler etrafa .. Ne bileyim aqua park pas kir içinde, cevre düzenlemesi yok,tuvaletler pis.




Neyse madem geldik zevk almaya bakalım dedik . Suyun içine oturtulmuş masa-sandalyelere geçtik . Valla ayak yalın suyun içinde oturup çay içmek gibisi yokmuş canlarım. Ama su buz gibi.. 1 dk dan fazla dayanamıyorsun, çünkü ayağını hissetmiyorsun.





Turist arkadaşlarla da iyice bi kaynaşıp çayımızı hoş sohbetle yudumladıktan sonra Alanya' ya veda zamanı geldi çattı.

Tatilim boyunca tam anlamıyla yediğimin, içtiğimin, gezdiğimin keyfini çıkardım. Sanki herkes ve her yer beni ağırlamak için seferber olmuştu ve çok şükür sorunsuz bir şekilde döndüm evime.

Tabi ki oralardan bana kalan bu güzel hatıralarla :)

ALANYA'YA GİDERİKEN :)




DİKKAT ! DİMÇAYDA BİR İZMİTLİ <3
                                           

                                           

6 yorum:

  1. Belli ki çok güzel bir tatil olmuş:)İnsanın aklı kalıyor yaa Ne çabuk bitti falan :((Benim içinde önemli olan temizliği ve yemeği:))
    Bunlar iyiyse sorun yok:))

    YanıtlaSil
  2. Canım sorma :) bitti mi hala inanasım gelmiyo :( Otel, arkadaşlar, turistler ve çalışanlar her şey superdi.

    Ufak tefek eksiklikler vardı ama ben çok sorun etmedim. Önemli olan temizlik, yemekler ( ki bu ikisi en büyük hobilerim arasında :) ) ve aldığım hizmetti .Onlar da müthişti.

    YanıtlaSil
  3. tatil güzel,ama en güzeli eve dönmesi bence:)
    yeni tatil hevesine kadar:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Aaa hoşgeldin :) Homesweethome 'cu musun sen ?

    Yaaa ben çok gezentiyim galiba. Bilmiyorum kendi evim olunca değişirim belki ;)

    YanıtlaSil
  5. Yalnız bizim komşular 'merhaba'dan öte hiç doğru dürüst muhabbetim olmamasına rağmen soruyorlar gördükleri yerde olur olmaz sorular. E hiç samimiyet olmayan komşu bunu yapıyosa, sizinkiler ne sorsa yeridir tebi... :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki KOMŞU olunca böle olunması gerekio , aslında biz mi yanlış komşuyuz acaba :P

      Bak yaa, kendimizi sorgulatıolar bize , oldu mu şimdi ?

      Sil