15 Ekim 2014 Çarşamba

PARTİ ETİKETİ YAPALIM MI ? PART I : ŞABLON OLUŞTURMA

YAPALIM ! diyenler !

Hadi bakalım ! Başlıyoruuuuuzzzzz !


İşte bakın ben, aşağıda kuzenimin oğlu için tasarladığım diş buğdayı etiketinin yapılışını anlattım . İsterseniz siz de yapabilir, hatta bir kaç küçük değişiklikle başka temalar da uygulayabilirsiniz.






Öncelikle boş bir PP ( Power Point) sayfası açıyoruz. Yukarıdaki ekranı gördüğümüzde CTRL+A tuşlarına aynı anda basıp DELETE yaparak ekranı temizliyoruz. Ve alttaki temiz sayfayı elde ediyoruz.



Ben sayfayı bu şekilde temizledikten sonra işleme başlıyorum. Belki başka şekilde de yapılıyodur, onu bilmiyorum.



EKLE menüsüne tıklayıp SEKILLER sekmesinden istediğimiz şekli seçerek tasarıma başlıyoruz.
Ben bir dikdörtgen üzerinde çalışmak istediğim için keskin kenarlı bir dörtgen seçtim. 




Şeklimize karar verdikten sonra iç kısmı için bir renk dolgusu yapmak istiyorsak şeklimizin herhangi bir kenarına tıklıyoruz. Sonrasında CIZIM ARAÇLARI-BICIM-SEKIL DOLGUSU yolunu izleyerek şekle renk dolgusu verebiliyoruz. Ayrıca bu yolu izleyerek şeklimize doku ve desen de uygulayabiliyoruz.




Evet, CIZIM ARAÇLARI-BICIM-SEKIL DOLGUSU yolunu izledik ama istediğimiz rengi kartelada göremedik . O zaman yapmamız gereken DIGER DOLGU RENKLERI sekmesine tıklamak ve karşımıza çıkan karteladan istediğimiz tonu yakalamak.  
Sonrasında TAMAM ı tıkladığımızda şeklimizin iç dolgu rengini belirlemiş oluyoruz.




Gördüğünüz gibi ben bebe mavisine yakın bi ton seçmeye çalıştım. Daha sonra şeklimize bir doku kazandırmak istiyorum. Bunun için de yine CIZIM ARAÇLARI-BICIM-SEKIL DOLGUSU yolunu izleyip DOKU sekmesi karşısındaki oka tıklayıp desen seçebiliyoruz. 

Ama yok, bu desenleri kullanmak istemezseniz o zaman kartelanın altındaki DIGER DOKULAR sekmesine tıklamamız yeterli olacaktır. Böylece Sağ tarafta bir ekran açılacak. Açılan ekranda DESEN DOLGUSU yanındaki yuvarlağı tıkladığınızda aşağıdaki desen tablosunu görebileceksiniz.



Desen tablosundaki seçenekleri uyguladığım diğer şekilleri de yukarıda görebilirsiniz.  

Uygulama için, Ön plan karşısında bulunan renk kovasından renginizi belirlemelisiniz. (Ben aynı renkle devam etmek istedim.) 
Daha sonra üstteki desenlerden birini seçmemiz gerekiyor. Desenlere tek tek tıklayarak şekil üzerinde ön izleme yapma şansınız da mevcut. 
Bunun dışında , bir arka plan rengi de düşünüyorsanız Arka Plan karşısındaki renk kovasından renk belirlemelisiniz. O zaman şu anda beyaz olan kısımlar tercih ettiğiniz arka plan rengi ile dolmuş olacak.

Böylece arka fon da diyebileceğimiz şablonumuzu oluşturmuş olacağız. Ve Şablon oluşturma kısmımızı bu şekilde bitireceğiz.

Bu kadar uzun bir anlatımının olması sizi korkutmasın sakın ! Çünkü bu kısmı, uygulamada çok kısa sürede yapabileceksiniz.

Tüm bunları yaptıysanız sıra en eğlenceli bölüm olan resim eklemede. Veee daha da eğlencelisi, etiketimizi konuşturma kısmı :)

E hadi o zaman bir daha ki posta bakın .

Sevgiler :)



NOT: Resimleri, üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz.

2 yorum:

  1. :) çok eğlenceli P.P. yapması daha da kolay :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet cnm :) Ben daha önce wordde de denedim oldu ama resim formatında kaydedemedim. PP de çalışmak daha rahat :)

      Sil